Misterul sutelor de tone de carne stricata descoperite in magazine

 tone de carne stricataInformatiile aparute in presa privitor la sutele de tone de carne stricata care era reambalata, reetichetata si bagata  iarasi la vanzare, nu sunt reale, asta a vrut sa spuna astazi, in Camera Deputatilor, Maximilian Drăgan, director general in cadrul Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA.

“Scandalurile alimentare din ultima perioadă au căpătat un şablon, şi anume: pornesc de la o alertă prin presă. De cele mai multe ori, din păcate, comunicarea interinstituţională, chiar dacă este statuată prin protocoale, nu este respectată. Aceste alerte apar prima dată în media, ca şi breaking news-uri”, a declarat Maximilian Drăgan, director general al Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA. De asemenea reprezentanţii ANSVSA au declarat că, informaţiile privind numele producătorului, loturile şi cantităţile de produse sechestrate şi consumate, reţeaua de distribuţie a produselor, precum şi toate informaţiile privind celelalte state şi companii din Aria Economică Europeană (EEA) implicate sunt confidenţiale, în conformitate cu prevederi ale legislaţiei comunitare şi naţionale.

Prezentarea unor informaţii neverificate în presă, aduce mari prejudicii şi creează panică în rândul populaţiei. “Sunt două dintre obiectivele pe care ANSVSA trebuie să le urmărească în mod foarte clar: de a nu crea panică în rândul consumatorilor şi de a nu crea prejudicii industriei pentru că orice produs, indiferent de cine este comercializat sau de cine e  fabricat, poate produce un impact şi pagube asupra industriei alimentare în ansablul ei”, a mai declarat Dr. Maximilian Drăgan, in  Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor,  unde au participat reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în vederea analizării situaţiei privind siguranţa alimentară şi a măsurilor luate pentru respectarea legislaţiei în comerţul intracomunitar de produse alimentare.

Potrivit A.N.S.V.S.A. , dupa ce au fost finalizate analizele de laborator, nu au indicat că ar fi vorba de produse alimentare alterate. Trasabilitatea produselor incriminate nu a putut fi stabilită deoarece documentele de însoţire a mărfii se aflau în posesia D.I.I.C.O.T., la efectuarea controalelor inspectorilor sanitar veterinari. Au fost găsite însă nereguli privind etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, fiind sechestrate 15 tone de marfă de origine animală.

 

Scris de la 31/03/2014. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *