Ministrul Daniel Constantin,intalnire cu reprezentanţii asociaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigatii din zonele Nediea-Măceşu şi Sadova

Ministrul Agriculturii,Daniel Constantin, a vizitat saptamana trecuta , sistemul de irigaţii din zona Nedeia-Măceşu din sudul judetului Dolj,daca au existat beneficii in urma puneri in functiune a sistemului de irigatii Nedeia,Macesu de Jos si Macesu de Sus.Primele informatii legate de suprafata irigata anul acesta in Dolj,le-a primit de la Conservatorul Iulian Bucur,directorul ANIF Dolj.In cele din urma ,Ministrul Daniel Constantin s-a aratat multumit de ce s-a realizat in ultimul an,legat de sistemul de irigatii.‘’Am realizat revizia tehnică ce a dat posibilitatea de a avea apă pe canale din luna mai, ceea ce a fost mai mult decât benefic pentru fiecare fermier. Pe de altă parte, am dorit să văd eficienţa actelor normative adoptate, ultimul dintre acestea permiţând federaţiilor, organizaţiilor de utilizatori de apă să devină jucători pe piaţa de energie, iar eficienţa acestei măsuri se va vedea în preţul la apă care în acest an în medie la nivel naţional a scăzut cu 30%. Toate aceste lucruri cred eu, pe lângă faptul că a fost şi un an care ne-a ocolit de secetă, au condus la o producţie foarte bună, ceea ce generează şi altă problemă pe care nu am discutat-o atât de mult şi anume problema preţului şi cea legată de insuficienţa capacităţilor de stocare, astfel încât producţia din acest an care, pentru că este mare, are un preţ mai mic, să poată fi vândută în iarnă sau în primăvara anului viitor”.Ministrul s-a întâlnit si cu reprezentanţii asociaţiilor utilizatorilor de apă din zonele Nediea-Măceşu şi Sadova-Corabia, dar şi cu primari ai comunelor de pe valea Dunării.Aceştia au afirmat că în acest an multe sisteme de irigaţii au funcţionat după o întrerupere de trei ani şi i-au propus ministrului ca fermierul să plătească ceea ce consumă din canalul de irigaţii.

Scris de la 22/08/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *