Ministerul Agriculturii si TVR vor realiza impreuna emisiuni si evenimente pentru informarea comunitatilor rurale

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat miercuri la deschiderea celei de-a 18-a ediții a Târgului InternațiAgriculturii si TVR onal de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, Indagra 2013, la Centrul Expozițional Romexpo din Bucureşti, eveniment care se desfăşoară anual sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. La deschidere au participat Dacian Cioloş – comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Maria Grapini – ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Mariana Câmpeanu – ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Doina Adriana Pană – ministrul delegat pentru Dialog Social, Mariana Suciu – directorul general ROMEXPO, precum şi preşedinţii organizaţiilor şi federaţiilor din agricultură şi industria alimentară și reprezentanții Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și Senatul României.
Imediat după deschiderea oficială a Târgului, ministrul Daniel Constantin şi Claudiu Săftoiu, preşedintele Televiziunii Române, au semnat un protocol de cooperare care vizează realizarea, în parteneriat, a unor emisiuni şi evenimente în scopul informării comunităţilor rurale cu privire la politicile naţionale şi europene din domeniul agriculturii şi activităţilor conexe.
De asemenea, agenda zilei a inclus şi conferinţa „Succesul investițiilor finanțate cu fonduri europene”, eveniment organizat de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală ăi Pescuit (APDRP) la care au participat ministrul Daniel Constantin, alături de cei trei secretari de stat ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Un moment important al zilei a fost reprezentat de vizitarea Târgului Indagra 2013 de către premierul Victor Ponta. Acesta a vizitat standurile amenajate de către organizaţiile şi federaţiile din domeniul crescătorilor de animale, în speţă taurine, caprine şi ovine, precum şi Pavilionul Central al Romexpo în care sunt amenajate standuri ale producătorilor români din domeniul agriculturii ecologice.
La finalul turului oficial al Indagra, ministrul Daniel Constantin a participat la deschiderea Pavilionului Franței din cadrul târgului, la invitația ambasadorului Franței la București, Philippe Gustin, pentru a marca prezența Franței pentru al optulea an consecutiv la această expoziție

Scris de la 31/10/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *