Miercuri se deschide deschide cea de a 18-a ediţie a Târgului Internaţional INDAGRA 2013

Ministrul Agriculturii Daniel Constanti va deschide miercuri, 30 octombrie 2013 ,cea de-a 18-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, INDAGRA 2013, ce va avea loc in perioada 30-octombrie -3 noiembrie.Evenimentul va avea loc în sala Nicolae Titulescu a complexului expoziţional ROMEXPO. După ora 10.00, deschiderea oficială, Daniel va vizită pavilioanele amenajate în incinta ROMEXPO,insINDAGRA 2013otit de reprezentanti din MADR.Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) este şi în acest an partenerul ROMEXPO, fiind şi principalul expozant al târgului INDAGRA, cu o zona de expunere de peste 2200 m².

În ceea ce priveşte partea expoziţională, Ministerul este prezent în Pavilionul C1, unde sunt amplasate standurile agenţiilor şi autorităţilor din subordinea sa. Experţii ministerului îi așteaptă pe cei interesaţi să afle mai multe despre accesarea şi întocmirea corectă a documentelor specifice proiectelor cu finanţare europeană din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală sau Programul Operaţional pentru Pescuit, despre bunele practici în domeniu, despre posibilităţi de garantare a creditelor pentru cofinanţarea acestor proiecte prin Fondul de Garantare a Creditului Rural s.a.

Pe o suprafaţă de peste 120 metri pătraţi, în căsuţele amplasate pe aleile centrului ROMEXPO, vor expune producători de produse tradiţionale din toate zonele ţării.

Pentru partea de expoziţie a animalelor, Ministerul a invitat principalele asociaţii de crescători, care vor aduce exemplare de mare valoare genetică. Vor fi expune peste 120 de bovine din rasele: Holstein, Bălţată Românească Tip Simmental, Bălţată cu Negru Românească, Brună, Sură de Stepă, Pinzgau, Vacă de Dorna, dar şi rase de carne importate: Blanc Bleu Belge, Charolais, Aberdeen Angus, precum şi metişi ai acestora cu rasele locale. Vor expune şi crescători individuali cu animale din rasele aflate în patrimoniul genetic prezent; va putea fi văzut şi Bivolul Românesc.

Într-un cort cu o suprafaţă de 630 m2, vor fi expuse peste 20 capete de ovine şi caprine atât rase româneşti: Merinos de Palas, Tigaie, Țurcana cu varietăţile acesteia, cât şi rase ameliorate pentru producţia de carne Suffolk şi metişi ai raselor locale cu rase de carne. Specia Cabaline va fi reprezentată cu un număr de 12 boxe, unde vor fi prezentaţi caii de rasă ai R.N.P. – ROMSILVA şi ai crescătorilor particulari aparţinând unui număr de opt rase, precum: Pur Sânge Arab, Pur Sânge Englez, Lipiţan, Calul Românesc de Sport, Huţul, Semigreul Românesc, s.a.

Ca în fiecare an, spre încântarea copiilor, şi nu numai, vor fi organizate concursuri pentru desemnarea celor mai frumoase exemplare, parada exemplarelor câştigătoare, vânzări prin licitaţie cu strigare şi alte evenimente cu mare atractivitate pentru public.

Apicultura va fi reprezentată de un număr de 14 standuri de apicultori, se vor face degustări de miere, iar în ultima zi de târg, duminică 03.11.2013, ora 10, se va organiza concursul ,,TÂNĂRUL APICULTOR’’

Regăsiţi ataşat programul complet al evenimentelor organizate de MADR la INDAGRA 2013.

Scris de la 27/10/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *