Marcel Cucu candideaza la europarlamentare

marcel cucuCandidatul la europarlamentarele din luna mai din partea formatiunii politice Miscarea Agricultorilor din Romania, Marcel Cucu, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, prin care ii aminteste sefului statului ca nu cu mult timp inainte ca PMP sa ia fiinta, o alta formatiune politica venita sa sprijine domeniul agricol a fost infiintata, Miscarea Agricultorilor din Romania.

Impartasim, cu toata convingerea opinia Dvs., cu privire la necesitatea primenirii clasei politice din Romania, exprimata cu ocazia unei emisiuni televizate, cu precizarea ca v-ati oprit doar la PMP, ca un exemplu de inceput a acestui proces.
Va informam ca tot recent, cu doar ceva timp inainte de aparitia PMP, a fost constituita o alta formatiune politica, Miscarea Agricultorilor din Romania – MAR, destinata promovarii si sustinerii politicilor in domeniul agriculturii si spatiului rural, dar si imbunatatirii climatului politic in Romania, prin promovarea omului politic decent, incorupt si incoruptibil, departe de mediul actual, dominat de coruptie si infractionalitate la cel mai inalt nivel.
De ce am considerat ca este necesar un asemenea proiect politic, in care s-au implicat foarte multi romani fara experienta politica?
Pentru ca populatia rurala trece prin una din cele mai negre perioade din existenta sa. Mare parte a ales sa plece la munca in strainatate, abandonandu-si familiile, din lipsa oricarei posibilitati de existenta decenta. Tineretul rural recurge la abandonul scolar si nu are posibilitati de a parcurge etape medii si superioare in invatamant: doar 16% ajung la studii liceale si doar 2% ajung sa termine studii superioare – un adevarat dezastru educational national. Populatia rurala, imbatranita, nu beneficiaza de asistenta sanitara decenta. Situatia aceasta, ascunsa opiniei publice, convine clasei politice actuale, in manevrele de manipulare electorala, cu mici, sacose, galeti si alte asemenea.
Pentru ca agricultura, la nivel national, nu a progresat ca productivitate, in ultimii 25 de ani, decat cu circa 15 %, ceea ce inseamna ca mai avem nevoie de inca 100 de ani, in acest ritm, pentru a atinge nivelurile europene, daca europenii nu mai progreseaza. Agricultura romaneasca nu poate fi definita prin unele unitati performante, ci prin tehnologia si performantele diferentei de 70 – 80 % din suprafata agricola a tarii.
Pentru ca politicile iresponsabile, ale ultimilor 25 de ani, s-au caracterizat prin distrugeri, nu prin reforme, prin farimitari funciare, nu prin exploatatii performante. Sistemele de irigat, care acopereau peste 3 milioane de hectare, nu mai asigura irigarea decat putin peste 200 de mii de hectare. Marile complexe si ferme zootehnice, care asigurau prima veriga de integrare a productiei primare, au fost distruse in totalitate. Evaluarea distrugerilor si a costurilor nejustificate pe sistemele de irigatii, in perioada postdecembrista, stabilita de o comisie parlamentara, depaseste 16 miliarde de euro. Daca mai adaugam si circa 10 miliarde de euro, distrugerile din zootehnie, avem o imagine a dezastrului national, doar in agricultura.
Pentru ca potentialul agricol al Romaniei, dupa unele studii, poate asigura hrana a peste 80 milioane de oameni, iar Romania importa in prezent, peste jumatate din principalele alimente necesare asigurarii hranei populatiei.
Pentru ca intreaga industrie constructoare de masini si echipamente destinate agriculturii romanesti, a fost distrusa, iar banii europeni pentru investiti romanesti, se intorc in industria europeana, pentru a sustine locuri de munca si nu intr-o industrie specializata in Romania.
Pentru ca o initiativa de fiscalizare a activitatii din agricultura, este cel putin aberanta. Un agricultor impozabil, cu doua hectare si patru membri de familie, ar trebui sa traiasca pe un venit net pe persoana de 45 lei/luna.
Pentru ca opiniile organizatiilor profesionale si patronale din agricultura, privind programele, reglementarile legale si politicile din agricultura, sunt ignorate cu nonsalanta si iresponsabilitate de „alesii” nostri, desemnati sa gestioneze acest domeniu.
Pentru ca infractionalitatea si coruptia, la varful clasei politice actuale, este mai mult decat ingrijoratoare. Pentru ca preocuparea esentiala a politicienilor romani, la cel mai inalt nivel, o reprezinta rafuiala politica si nu politica de dezvoltare si progres a Romaniei.
Pentru ca nici o formatiune politica nu a inteles pana acum, ca agricultura, ca segment economic national de importanta strategica si populatia rurala, au nevoie de reprezentare in Parlamentul European. In precedentul mandat reprezentarea in Comisia de Agricultura a Parlamentului European, din partea Romaniei, a fost una mai mult decat penibila. La aceste alegeri nicio alta formatiune politica participanta nu are, pe locuri eligibile, astfel de candidati.
Iata, d-le Presedinte, doar cateva din motivele care au stat la baza demararii acestui proiect politic. Din pacate, unele prevederi legale aberante, cum este obligatia de a strange un numar de 200 de mii de semnaturi de sustinere la alegerile europarlamentare, au obligat noul partid sa se alieze pentru atingerea obiectivului de participare, constituindu-se Alianta Nationala a Agricultorilor – ANA. Doar in instanta, dupa unele contestatii formale ale BEC, a putut sa-si castige dreptul de a participa la alegerile europarlamentare.
Prezenta scrisoare este una informala, pentru a completa, cu voia Dvs., argumentatia utilizata in sustinerea opiniei de primenire a clasei politice romanesti.
Cu stima,
Marcel Cucu – Secretar general MAR

Scris de la 24/04/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *