BRM si MADR intenţionează să semneze un protocol pentru stimularea tranzacţiilor cu produse agricole

un protocolBursa Română de Mărfuri doreste sa încheie un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru impulsionarea tranzacţionării produselor agricole, în contextul în care transferurile din această piaţă se derulează la niveluri scăzute, a declarat preşedintele BRM, Septimiu Stoica, la o prezentare a evoluţiilor bursiere din pieţele specializate,scrie agerpres.

„Produsele agricole se tranzacţionează  foarte rar  la BRM. Autorităţile, formate din miniştri ai Agriculturii, au anunţat la începutul mandatului, că vor să personalizeze o bursă agricolă. Dincolo de declaraţii, nu s-a întâmplat nimic. Procesatorii deplâng modul în care se derulează comerţul cu produsele agricole. Statul român se plânge de piaţa neagră din zona agricolă. Dacă, individual, actorii implicaţi nu au reuşit, înseamnă că ar trebui să lucreze împreună. Este un nou efort, avem discuţii cu conducerea Ministerului Agriculturii pentru semnarea unui protocol care să angajeze şi ministerul şi Guvernul”, a afirmat Septimiu Stoica.

Oficialii BRM au adăugat că anumiţi indicatori, de tipul preţului, vor fi stabiliţi în funcţie de zona de provenienţă a produselor tranzacţionabile.

„Dorim o abordare de la simplu la complicat, să strângem, într-un prim pas, informaţia comercială cu privire la tranzacţionarea produselor agricole la BRM. Aici, informaţia va fi analizată, pentru a se obţine indicatori credibili de tipul preţurilor zonali, care să fie oferiţi mediului economic ca preţuri de referinţă. Astfel, drumul până la bursa veritabilă a cerealelor ar fi început”, a adăugat Septimiu Stoica

Scris de la 12/05/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *