MADR: Aproape 100.000 de ouă restampilate au fost confiscate de la o ferma din Giurgiu

ouăÎn urma unei sesizări înregistrate la cabinetul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care se aduce la cunoștință existența în cadrul unor ferme din domeniul avicol a unor probleme care vizează calitatea produsului ouă consum, din dispoziția conducerii ministerului, în vederea verificării aspectelor sesizate, au fost constituite echipe mixte de specialiști ai MADR, APIA, ANSVSA, AFIR precum și ofițeri din cadrul IGPR.

După primele verificări au fost constatate mai multe deficiențe, constând în :
nerespectarea normelor cu privire la marcarea ouălor,
nerespectarea condițiilor de depozitare și ambalare a ouălor,
nerespectarea regimului de evidență a acestora.
Ca urmare a acestor constatări, a fost luată măsura confiscării unui nr. de 94.000 buc. ouă de la o fermă, pentru nerespectarea regimului de marcare a ouălor, precum și aplicarea unor amenzi contravenționale în cuantum de 16.500 lei.
În prezent verificările sunt în plină desfășurare la celelalte ferme ale societății respective. În funcție de rezultatul acestora, controlul va fi extins.
Produsele verificate din cadrul fermelor în cauză nu pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform datelor furnizate de specialiști.
Un alt obiectiv al echipelor de control constă în verificarea legalității acordării subvențiilor de către APIA pentru măsura care vizează bunăstarea păsărilor.

Scris de la 23/12/2014. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *