Calendarul principalelor lucrari agricole din luna iulie

 

agricoleCele mai importante lucrari agricole in luna iulie sint cele de recoltare a  cerealelor paioase. Dupa finalizarea campaniei de recoltare, pentru pentru a menţine umiditatea şi a pregăti terenul pentru următoarea cultură, se efectueaza dezmiristirea.

Tot in luna iulie se coseste fanul pentru insilozare.

LUCRARI AGRICOLE LEGUMICULTURA

In legumicultura, in luna iulie se completeaza  golurilor in culturile de varza de toamna, conopida si gulii de toamna si se executa lucrari de intretinere la toate celelalte culturi legumicole.Tot in luna iulie  se recolteaza ceapa si usturoiul si se seamana fasole de gradina, salata si spanac pentru recoltare in septembrie-octombrie.

LUCRARI AGRICOLE VITICULTURA

In viticultura se continua legarea lastarilor concomitent cu indepartarea copililor in stare erbacee, se mentine solul afanat si curat de buruieni. Tot in aceasta perioada se efectueaza tratamente fitosanitare impotriva manei, fainarii si şi putregaiului vitei de vie.

LUCRARI AGRICOLE  POMICULTURA
Are loc recoltarea la speciile visin, cais, piersic, coacaze si zmeura;
Se incepe recoltarea merelor si perelor de vara si a prunelor timpurii.Se urmaresc buletinele de avertizate fito-sanitara si se aplica tratamente dupa caz.

APICULTURA

In luna iulie se vor continua lucrările de recoltare şi extracţie a fagurilor cu miere, se va reorganiza cuibul familiilor de albine, lăsând în stupi numai fagurii cu puiet şi rezervele aferente.

Se va evalua situaţia acestora precum şi starea de sănătate. Fagurii goi sau cu miere puţină se descăpăcesc şi se aşează după diafragmă pentru ca mierea să fie consumată.
 Se va preveni declanşarea furtişagului prin restrângerea cuibului, micşorarea urdinişului şi efectuarea de intervenţii rapide în famillile de albine precum şi întărirea familiilor mai slabe, care ar putea fi vulnerabile.

Scris de la 29/06/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *