Lot demonstrativ cu 12 hibrizi de ceapă

hibrizi

Sub sloganul „Dulce Românesc”, Grigore Petre și Grigore Costin, fondatorii Fermei Simongrig, au prezentat marti, 11 august, un lot demonstrativ cu 12 hibrizi de ceapă.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Seminis, NaturEVO și NaanDanJain.

La acest eveniment au luat parte, alaturi de numeroși fermieri din județul Galați si directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Galați, Mihăilă Marius Ciprian.

Înainte de semănat s-au făcut analize la sol și apă. Lotul a fost semănat în data de 26 martie, într-o schemă cu 6 rânduri cu distanța între semințe de 4,5 cm pe strat cu lățimea de 1,1 m. Sistemul de irigat a fost asigurat din bandă de picurare cu distanța între picurători de 30 cm și cu un debit de 5 l/picurator/ora. Densitatea recomandată la hectar este de 900.000 semințe iar tehnologia de cultură a fost realizată de domnul ing. Grigore Petre. Produsele agricole recoltate s-au ridicat la nivelul așteptărilor obținându-se producții spectaculoase.

Apreciind rolul foarte benefic al acestui tip de eveniment unde producătorii pot testa direct calitatea soiurilor și hibrizilor, lăudăm meritul deosebit al domnului director Grigore Petre și felicităm toti organizatorii.

Scris de la 16/08/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *