Locurile sacrificarii mieilor,verificate de politisti si inspectorii ANVPSA

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu, a identificării transporturilor ilegale de animale sustrase şi sacrificate, către abatoare, poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră şi investigarea fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene şi din Capitală acţionează, sub coordonarea D.O.P. – I.G.P.R., alături de reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor.

În această perioadă sunt efectuate controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi la magazinele din ţară care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.

Acţiunea vizează şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare.

Poliţiştii acţionează şi pe drumurile publice, pentru a verifica legalitatea transportului de animale vii şi produse din carne.

~ ■ ~

Ieri, 29 aprilie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – Inspectoratului General al Poliţiei Române, ai inspectoratelor de poliţie Ilfov şi Giurgiu, precum şi specialişti din cadrul Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au acţionat pe raza judeţelor Ilfov şi Giurgiu. În câteva ore, au fost verificate 84 de maşini destinate transportului de animale şi produse din carnemieilor

Scris de la 30/04/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *