Legumicultorii olteni au vizitat sediul firmei Agrosel

AgroselÎn paralel cu desfășurarea simpozioanelor de vară în principalele bazine legumicole din România, Agrosel a început și o campanie de cunoaștere a firmei din Câmpia Turzii. În ziua de 04.08.2015 un grup de cultivatori din sudul țării (Dăbuleni, Vădăstrița, Gârcov, Cileni, Strejești, Grădinari) a poposit la sediul firmei Agrosel din Câmpia Turzii, cu scopul declarat de a vedea cu proprii ochi locul de unde pornesc spre ei valoroasele semințe de legume.

Cei prezenți au fost puternic impresionați de condițiile în care sunt pregătite și păstrate semințele de legume, de modul de ambalare și verificare a însușirilor de calitate ale acestora. Nu lipsită de importanță a fost vizita câmpului în care le-au fost prezentate majoritatea varietăților (soiuri și hibrizi) existente în portofoliu firmei, în parcele postcontrol. De asemenea le-a fost explicat rolul și importanța condițiilor pedoclimatice în crearea de varietați noi, adaptate acestor condiții, dar adaptate și cerințelor pieței din România. S-a făcut asfel referire la faptul că Agrosel este prima firmă cu capital privat din România care a început ameliorarea legumicolă, dar și prima firmă care a creat și omologat primii hibrizi de ardei(Daciana F1, Traian F1, Napoca F1, Potaisa F1, Iancu F1).

La plecare, cultivatorii au declarat că merg în zonele lor încărcați cu multă încredere în Agrosel, că vor povesti și celor care nu au avut încă ocazia de a vizita Câmpia Turzii că și în România se lucrează serios și bine.

Scris de la 11/08/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *