Legumicultorii din Poiana Mare castiga de trei ori mai putin decat intermediarii!

Legumicultorii din Poiana MareLegumicultorii din Poiana Mare au inceput recoltatul legumelor timpurii varză albă, roşii, castraveţi, ardei gras şi  vinete.Zeci de tone de tomate pleaca zilnic din Poiana Mare catre toate colturile tari.Cunoscut ca unul dintre cele mai mari bazine legumicole din tara, Poiana Mare livreaza anual peste 2.000 de tone de legume in piete si, mai nou, lantului de magazine Metro.Chiar daca reprezentantii primariei Poiana Mare se feresc sa faca estimari legate de noua recolta, majoritatea legumicultorilor spun ca e un an mult mai bun fata de 2013.

“Cel puţin 2.000 – 2.500 de gospodării din comuna Poiana Mare detin suprafete mai mari sau mai mici, in spatii deschise sau in spaţii protejate, adica solarii, cultivate cu legume timpurii, respectiv varză albă, roşii, castraveţi, ardei gras şi iute, vinete. Familii intregi lucreaza in legumicultura, in Poiana Mare, la ceas de recoltare comuna cunoscand un freamat aparte.

O parte din producători au contracte cu depozitul Metro, din Poiana Mare, dar cea mai mare parte a producţiei pleacă, încărcată în mijloace de transport venite special din diferite colţuri ale ţării sau cu propriile mijloace de transport ale producătorilor, spre multe pieţe din tara. E prematur de avansat vreo supoziţie în privinţa anului legumicol, suntem încă departe de încheierea socotelilor, pentru ca fondul de marfa este, oarecum, greu comensurabil. Din discutiile purtate cu consatenii, pe aceasta tema, rezulta ca nu sunt destul de încurajatoare preţurile de livrare, spune primarul Marin Vintila.

In urma cu doi ani, la Poiana Mare a fost infiintata Asociatia Producatorilor de Legume din Poiana Mare  care numara aproximativ 350 de membri. 

Scris de la 26/06/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *