Legea terenurilor agricole, promulgata de Traian Basescu

legea terenurilor agricolePresedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea terenurilor agricole situate în extravilan cat şi modificarea Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, se arata intr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

In data de 18 februarie ac.,Legea terenurilor agricole a fost adoptata de Camera Deputaţilor , cu 256 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, Legea terenurilor agricole este foarte bună.”Cetăţeanul care doreşte să vândă nu trebuie să facă t un singur drum la primărie, unde trebuie să meargă cu oferta pe care o are pentru vânzarea terenului respectiv, după care aşteaptă acasă, primăria îi va transmite acasă, pe cale poştală, avizul pentru vânzare sau dacă sunt alte probleme.

Statul a fost introdus în această lege ca drept de preemţiuni pentru a interveni atunci când situaţia o va cere sau când situaţia va degenera într-un fel sau altul”, a  mai spus Constantin.

La inceputul acestui an, Legea  vanzarii terenurilor agricole  a fost retrimisă Parlamentului de Traian Băsescu, pentru ca nu prevedea explicit ce se întâmplă cu tranzacţia incipientă dacă titularii dreptului de preempţiune nu îşi exercită acest drept şi nici ce se întâmplă dacă preţul oferit de aceştia este inferior celui propus de cumpărătorul potenţial al terenului.Un alt punct pentru care a fost intoarsa legea terenurilor agricole, a fost ca legea nu prevedea cum vor demonstra calitatea de agricultor cei chemaţi să îşi exercite dreptul de preempţiune.

Scris de la 05/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *