Legea COPA-COGECA, salutată de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România

LegeaLegea prin care finanţarea activităților de reprezentare ale fermierilor români la nivel european va fi făcută cu bani de la bugetul de stat a fost salutată de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România.

Salutăm aprobarea în Camera Deputaților, cu unanimitate de voturi, a proiectului de lege prin care vor fi susținute financiar activitățile de reprezentare ale fermierilor români la nivel european.

Pentru membrii APCPR, aprobarea acestui proiect de lege a reprezentat un obiectiv strategic important al ultimilor trei ani. În actualul context de piață și având în vedere provocările viitoare privind bunăstarea animalelor, siguranța sanitară veterinară și alimentară, găsirea de noi piețe de desfacere, considerăm că, prin implicarea asociațiilor naționale de profil în dialogul european, parteneriatul dintre fermieri și autoritățile naționale se va consolida și va conduce la obținerea unor rezultate favorabile și adaptate sectorului de carne de porc din România.

Potrivit unui comunicat APCPR, membrii asociatiei consideră că aprobarea proiectului de act normativ răspunde demersurilor susținute de către Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România împreună cu organizațiile partenere, acest lucru fiind  un pas important pentru fermierii români.

Apreciem faptul că, prin această inițiativă, clasa politică a dat dovadă de maturitate și, indiferent de apartenența politică, a demonstrat că agricultura reprezintă un domeniu de importanță națională

Scris de la 09/03/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *