Legea apiculturii si a viei,amanate

Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, la Tulcea, amânarea adoptării celor trei propuneri legislative aflate pe ordinea de zi a reuniunii.

Prima propunere legislativă, Legea apiculturii, a fost amânată pentru armonizarea tuturor punctelor de vedere exprimate atât de apicultori cât şi de Ministerul Agriculturii.

„Noi punem un accent foarte mare pentru protecţia speciei, dar dorim în acelaşi timp ca patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine, înfiinţată la Tulcea în anul 1958, să fie folosit cu titlu gratuit pentru activităţile asociative”, a declarat preşedinta asociaţiei de profil din Tulcea, Aurelia Chirilă.

Cea de-a doua propunere legislativă discutată la Tulcea a vizat modificarea art. 29 din Legea viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole, decizia în acest caz fiind amânată până la găsirea unui termen care să înlăture o posibilă interpretare eronată a formulărilor existente.

„Nu vorbim de interzicerea circulaţiei în vrac a vinurilor între doi agenţi economici, ci de interzicerea vânzării în vrac a vinurilor către consumatorii finali”, a precizat preşedintele Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor, Nini Săpunaru.

Adoptarea propunerii vizând transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, judeţul Dâmboviţa în domeniul public al comunei Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa a fost amânată, de asemenea, din cauza unor expresii insuficient de clare în text.

Şedinţa Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor continuă cu prezentarea strategiei Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020 şi a priorităţilor politicii agricole comune, precum şi cu o dezbatere a problemelor fermierilor tulceni.

Scris de la 27/08/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *