Leacuri naturale pentru mahmureala

Remedii naturiste mahmureala.In perioada  Sarbatorilor de iarna cand consumul de alimente si bauturi alcoolice este cel mai mare din tot restul anului, organismul nostru nu poate tine pasul cu  excesul de alimente si  bauturi alcoolice.Iata cateva leacuri venite sa indeparteze starea de mahmureală.

Patru reţete uşoare şi rapide de potolit mahmureala, leacuri la îndemână dacă doriţi să evitaţi pastilele de cap.

Lapte cu roşii
Amestecaţi 125 ml de suc de roşii, 250ml de lapte cu o lingură de zeamă de lămâie, piper şi un praf de sare.
Struguri şi lămâie
Se amestecă 200 ml de ceai de lămâie cu 40 ml de suc de struguri şi o linguriţă de glucoză.

Mandarine pentru mahmureala

entru mahmureală se poate folosi sucul proaspăt de mandarine. Acesta înlătură indigestia şi starea de greaţă. Se pot mânca şi mandarinele ca atare. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Aburi de oţet contra mahmurelii

Oţetul are multe întrebuinţări, despre efectul contra calcarului sau despre utilizările cosmetice am scris deja, dar se pare că are şi efect conta mahmurelii.Puneţi într-o oală largă, smălţuită , oţet de mere şi apă în părţi egale, o puneţi pe foc şi când ajunge să scoată aburi încercaţi să îi inhalaţi.

Măncare grasă sau ceva ușor?
Deși nu există vreo explicație științifică pentru care mâncarea grasă ajută la mahmureală, este unul dintre cele mai eficiente și populare remedii. Medicii recomadă însă ceva ușor pentru digestie cum ar fi pâine prăjită și cereale. Sfatul specialiștilor este să iei o masă care să nu îți suprasolicite stomacul și să ai grijă la hidratare. Puțină miere este și ea indicată.

Apa și băuturile pentru sportivi
Deshidratarea cauzată de alcool este motivul pentru care te simți atât de rău. De fapt, medicii nu s-au pus de acord asupra cauzelor din spatele unei mahmureli. Ele pot fi determinate de un consum mare de alcool urmat de lipsa lui, alte cauze pot fi substanțele toxice din băuturi, în special din cele închise la culoare, cum ar fi whiskey. Un alt motiv ar putea fi un dezechilibru al ritmului biologic, la care se adaugă oboseala și stresul la care este supus organismul. Înlocuirea lichidelor cu apă și băuturi ce conțin minerale te pot ajuta să te simți mai bine.

Ouale contin cisteina, o substanta care dizolva acetaldehida – toxina din alcool care cauzeaza mahmureala. Alte optiuni recomandate: supa de pui si banane – ambele cunoscute pentru ca refac nivelul de sodiu respoectiv de potasiu pierdute prin eliminarea lichidelor din organism.mahmureala

 

Scris de la 30/12/2013. Adaugat in Sanatate Naturista. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *