Laurenţiu Baciu: Tinerii fermieri sunt insuficient pregătiţi profesional

Laurentiu BaciuDesi numarul tinerilor care fac agricultura a crescut in ultima perioada, marea lor majoritate nu au  suficiente cunostinte in acest domeniu, iar rezultatele se vad in  productie, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România  în conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

„Noi avem foarte mulţi tineri integraţi în această activitate. Chiar foarte mulţi. Atunci când participaţi la târguri, să vedeţi câţi tineri sunt acolo. Ăia sunt fermieri toţi. Partea proastă este alta: că nu sunt suficient de pregătiţi profesional. Asta este marea nenorocire.Problema este cum e percepută, că la agricultură se pricepe toată lumea. De aici plecăm şi ajungem la randamentele mici la hectar, pentru că se face o agricultură după ureche, fără ştiinţă, cu nişte utilaje rudimentare, al căror loc trebuia să fie demult în muzeu. Tinerii din agricultură sunt foarte mulţi şi s-au integrat, dar din păcate fac o agricultură rudimentară”, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România.

Scris de la 26/09/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *