Laurențiu Baciu: Exista judete unde seceta a compromis in totalitate cultura porumbului

seceta Cultura porumbului e  compromise in totalitat in judetele cele mai afectate de seceta, spune Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.Potrivit acestuia, cele mai afectate judete sunt Vaslui, Bacău, Botoșani, dar și în sud-estul Banatului și în județul Olt.

 

„Producția e mult sub cea de anul trecut, mă refer la culturile deja recoltate, respectiv grâu și rapiță, iar floarea soarelui și porumbul, care nu sunt încă recoltate, oricum nu vor mai avea timp să recupereze, din cauza secetei. Cea mai gravă situație există în județele Vaslui, Bacău, Botoșani, dar și în sud-estul Banatului și în județul Olt, în timp ce o situație mai bună o găsim în județele Ialomița, Brăila și Călărași, unde a mai plouat între timp. În cele mai afectate județe cultura porumbului e compromisă aproape în totalitate, a declarat Laurentiu Baciu, citat de Agerpres.

Nici la floarea-soarelui situatia nu e cu mult mai buna, potrivit presedintelui LAPAR, se estimeaza pierderi de productie între 50 și 60%.

 

Scris de la 30/07/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *