La Comisia Europeana miroase a sarmalute romanesti

La sediul Comisiei Europene din Bruxelles, în clădirea Berlaymont, pe 28 noiembrie va mirosi a sarmaluțe și plăcinte și se va asculta muzică românească.
„Mă bucur că putem împărtăși cu colegii de la Bruxelles savoarea României. Ziua națională este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniți, mai români și, în același timp, mai europeni și, de ce nu, este un prilej și pentru Europa sa simtă un pic românește”,a declarat comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș.
La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, se vor servi produse tradiționale românești – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, cașcaval de Covurlui, piept de rață și costiță țărănească, dar și sucuri naturale de mere și vinuri românești, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include în premieră salată de vinete și salată boeuf, ciorbă de perișoare, sărmăluțe în foi de varză și plăcintă cu brânză și stafide.
Ziua se va încheia cu o recepție oferită de comisarul european Dacian Cioloș cu ocazia Zilei Naționale a României și cu un concert susținut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege și al Orchestrei Filarmonice din Londra. La o vioară Stradivarius din anul 1709, el va interpreta opere de George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar și de J.S. Bach și Francesco Tarrega.
Evenimentele sunt organizate sub patronajul comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România. sarmalute

Scris de la 28/11/2013. Adaugat in Traditii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *