In judetul Olt, prima zapada a facut pagube de aproape 5 milioane de lei

judetul OltZapada timpurie de saptamana trecuta a facut pagube uriase in judetul Olt.Potrivit primelor estimari realizate  de reprezentantii Directiei Agricole Olt, pierderile se ridica la aproape 5 milioane de lei.

Aproape 100 de hectare de culturi au fost afectate în urma zăpezii abătute la sfârşitul săptămânii trecute în sudul judeţului Olt. Valoarea pagubelor produse în cele cinci comune afectate de frig a fost estimată la suma de 4,7 milioane de lei, informeaza olttv.ro.
Iarna i-a luat prin suprindere pe locuitorii din sudul judeţului, acolo unde sâmbătă ninsoarea şi frigul au pus stăpânire peste cinci localităţi oltene. Zeci de hectare de culturi aflate în solarii dar şi în câmp deschis au fost afectate. Echipele mixte formate din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei Agricole, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat în zonă şi au stabilit că situaţia pagubelor se prezintă astfel: în comuna Giuvărăşi au fost afectate 25 de hectare de solarii şi 40 hectare de culturi în câmp. La Izbiceni, frigul a distrus culturile din solarii de pe 10 hectare şi alte 6, în câmp. De asemenea alte 27 de hectare de culturi protejate au fost afectate în Cilieni, Tia Mare şi Gîrcov.
Valoarea estimativă a pagubelor este de peste 4,7 milioane de lei.

Scris de la 31/10/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *