In judetul Dolj a inceput recoltatul orzului

treieratRecoltatul orzului e in plina desfasurare in judetul Dolj.Chiar daca rapoarte DADR Dolj spun una, situatia din camp este alta.De aproximativ doua saptamani a inceput recoltatul orzului si in judetul Dolj. Zonele in care s-au recoltat primele buncare din productia 2014 au fost cele din sudul judetului.

 

In zona Ghidici, recoltatul orzului a inceput in data de 16 iunie dupa care au urmat cateva zile ploioase si a fost sistat treieratul.Dupa primele buncare recoltate in Campania 2014, productia de orz se anunta  foarte buna.Fermierii spun ca au inregistrat o medie 3.500-5.000 de kg la hectar, peste media inregistrata  in 2013.Vremea ploioasa incurca planurile fermierilor, acestia se plang ca nu pot continua recoltatul mai mult de doua zile, dupa care urmeaza alte doua zile cu ploi.Potrivit specialistilor, ploile nu doar ca intarzie recoltatul, ci provoaca si o serie de pierderi.

Scris de la 25/06/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *