Investitorii straini au cumparat peste 1.200 de hectare de teren agricol în județul Sălaj

teren agricolPeste 1.200 de hectare de teren agricol au fost cumpărate în județul Sălaj înainte de apariția Legii 17/2014, privind vânzarea cumpărarea terenurilor agricole și doar 262 de hectare au fost vândute după apariția legii, potrivit datelor (DAJ) Sălaj.

Majoritatea terenurilor au fost cumparate de strainii care fac agricultura de multi ani in judetul Salaj.

Potrivit reprezentantilor DAJ Salaj, strainii cumpărau prin intermediari, nu cumpărau în mod direct, prin firme sau tot felul de fonduri de investiții.

“Din martie 2014, au fost depuse pentru vânzări de terenuri în jur de 200 de dosare, iar în urma evaluării, reiese că pentru 262 de hectare se dorește vânzarea. Multe dintre tranzacții au fost făcute înainte de apariția Legii nr.17/2014.

Acum doar se vrea legalizarea lor. Suprafețele nu sunt mari, dar acum ca să vinzi ai nevoie de extras de carte funciară pe teren, ceea ce nu toată lumea are”, a declarat Valentin Duca, directorul Direcției pentru Agricultură Județene (DAJ) Sălaj, citat   de graiulsalajului.ro.Acesta spune ca procedura de vânzare este destul de greoaie și că, potrivit legii, primăria de pe raza căreia se află terenul are obligația de a transmite DAJ un dosar care să cuprindă lista preemptorilor, respectiv copiile cererii de afișare a ofertei de vânzare și ale documentelor doveditoare de proprietate asupra terenului.

Scris de la 20/01/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *