O posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole

investiţie Gustul puiului romanesc i-a determinat pe investitorii chinezi sa se gandeasca la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul PNDR, precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză.

Ca urmare a discuţiilor bilaterale purtate în ultimele zile în cadrul “Forumului 16+1”organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul Târgului INDAGRA, membri ai delegaţiei chineze şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniu creşterii păsărilor, împreună cu parteneri români.

În acest sens, un grup format din reprezentanţi guvernamentali din provincia Hubei şi oameni de afaceri chinezi se întâlnesc astăzi cu avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Obiectivele întâlnirii se referă la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul PNDR, precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză.

Federaţia Naţională PRO AGRO mulţumeşte pe această cale MADR pentru organizarea “Forumului 16+1” care a permis desfăşurarea discuţiilor între producători şi procesatori români‎ şi investitorii chinezi.

 

 

Scris de la 31/10/2014. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *