INS: Producțiile vegetală, animală și serviciile agricole au înregistrat creșteri ale activității în 2014

creşteriiProducţiile vegetală, animală şi de servicii agricole au prezentat creşteri de 2,9%, 2,5% şi respectiv de 24,3%.Producţia ramurii agricole a înregistrat o evoluţie pozitivă (+2,9%) în anul 2014 comparativ cu anul precedent, arata  datele insse.ro.

În structura producţiei s-au produs modificări în sensul scăderii ponderii producţiei vegetale (65,8%) şi creşterii ponderii producţiei animale (32,9%), în timp ce ponderea producţiei de servicii agricole a crescut (1,3%).

Structura valorică a producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, este diferită în cei doi ani. Astfel, în anul 2014 comparativ cu anul 2013, ponderea culturilor de legume şi pepeni şi de fructe şi struguri a crescut cu 2,0 puncte procentuale, respectiv cu 1,4 puncte procentuale, în timp ce ponderea culturilor de cereale şi plante de nutreţ a scăzut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,4 puncte procentuale. Ponderea culturilor de plante uleioase se menţine constantă.Structura valorică a producţiei animale la principalele grupe de produse prezintă mici diferenţe faţă de anul precedent. La ovine şi caprine ponderea a crescut cu 1,3 puncte procentuale, la bovine ponderea a crescut cu 0,6 puncte procentuale, iar la porcine ponderea a scăzut cu 1,8 puncte procentuale.

Scris de la 26/07/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *