În anul 2013, producţia ramurii agricole a crescut cu 24,5%

producţia ramurii agricoleÎn anul 2013, producţia ramurii agricole a crescut cu 24,5% comparativ cu anul precedent. Producţia vegetală a crescut cu 38,8%, producţia animală a scăzut cu 0,3%, iar serviciile agricole au crescut cu 32,4%.

În structura producţiei s-au produs modificări în sensul creşterii ponderii producţiei vegetale (68,6%) şi scăderii ponderii producţiei animale (30,4%). Ponderea serviciilor agricole (1,0%) nu prezintă modificări semnificative
faţă de anul precedent. Structura valorică a producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, este diferită în cei doi ani.
Astfel, în anul 2013 comparativ cu anul 2012, ponderea culturilor de cereale şi de cartofi a crescut cu 5,8 puncte procentuale, respectiv cu 3,1 puncte procentuale, în timp ce ponderea culturilor de legume şi pepeni a scăzut cu 5,7 puncte procentuale, iar cea a culturilor de plante de nutreţ cu 2,5 puncte procentuale.

Structura valorică a producţiei animale pe principalele grupe de produse prezintă mici diferenţe faţă de anul precedent. La porcine, ponderea a crescut cu 1,6 puncte procentuale, iar la bovine şi la păsări ponderea a scăzut cu 3,1 puncte procentuale, respectiv cu 2,1 puncte procentuale.Cercetările statistice anuale privind suprafaţa cultivată, suprafaţa recoltată, producţia
agricolă vegetală şi animală, preţurile produselor agricole şi cercetările privind activitatea economică a unităţilor agricole cu personalitate juridică, lucrarea „Balanţele principalelorproduse agricole la producători”.
b) Surse administrative: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – subvenţiile pe produse agricole.

Scris de la 24/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *