Importurile de carne baga crescătorii de porci in faliment

carneCrescătorii de porci din Romania au fost nevoiţi să scadă preţurile cu peste 25% în ultimele două luni, pierzând astfel 20 de milioane de euro, după ce pe piaţa românească a intrat carne la preţuri mici practicate de producători europeni care au pierdut contractele cu piaţa rusă, sustine presedintele federaţiei Pro Agro, Alex Jurconi.

 

„Preţul cărnii de porc la producătorii românui a scăzut drastic în ultimele două luni, din cauza preţurilor de dumping practicate de producătorii europeni care au pierdut contractele cu piaţa rusă, în urma embargoului. Din pacate, aceste scăderi de preţuri nu se regăsesc şi pe rafturile magazinelor”, a declarat agenţiei Mediafax Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro.

Acesta a explicat că cele mai mari cantităţi de carne provin de la firme din Olanda şi Polonia.

El a afirmat că din acest motiv, producătorii de carne de porc au acumulat, în ultimele două luni, pierderi „uriaşe”. Patronatele din domeniu estimează că aceste pierderi au ajuns depăşit 20 de milioane de euro.”Perspectiva este ca producătorii să ajungă la pierderi de peste 100 de milioane de euro în şase luni.Efectele vor fi pe termen scurt o lipsă de venituri pentru producători, iar pe termen lung aceştia vor începe să taie din scroafe pentru a reduce efectivele de animale. Multe ferme vor ajunge să aibă probleme.Asistăm la un fenomen relativ nou, se fac foarte multe importuri de carne de pui din UE de către firme care se află în insolvenţă şi care nu mai plătesc nimic la buget. Aduc carnea în România fără taxe vamale, o vând cu TVA la comercianţi, dar pentru că sunt în insolvenţă nu mai plătesc nimic statului” , a declarat presedintele ProAgro.

Scris de la 30/10/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *