Iata ce culturi beneficiaza de sprijin cuplat în perioada 2015-2020

sprijin cuplatExecutivul a adoptat Hotărârea privind stabilirea sectoarelor, culturilor și speciilor de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015-2020.

Proiectul de act normativ stabileşte sectoarele, culturile și speciile de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015-2020.

Potrivit documentului postat pe site-ul MADR,  în sectorul vegetal se acordă sprijin cuplat pentru următoarele culturi:

1 Se acordă sprijin cuplat în sectorul vegetal, pentru următoarele culturi:

Proiectul de act normativ stabileşte sectoarele, culturile și speciile de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015-2020. Conform proiectului de act normativ, în sectorul vegetal se acordă sprijin cuplat pentru următoarele culturi: a) soia; b) lucernă; c) mazăre boabe pentru industrializare; d) fasole boabe pentru industrializare; e) cânepă pentru ulei și fibre; f) orez; g) sămânță de cartof; h) hamei; i) sfeclă de zahăr; j) tomate pentru industrializare cultivate în câmp; k) castraveți pentru industrializare cultivați în câmp; l) legume cultivate în sere: tomate, castraveți, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare; m) legume cultivate în solarii: tomate, castraveți, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare; n) prune pentru industrializare; o) mere pentru industrializare; p) cireșe și vișine pentru industrializare; q) caise și zarzăre pentru industrializare r) cartof timpuriu pentru industrializare;

 

 

Se acordă sprijin cuplat în sectorul zootehnic, fermierilor crescători de animale din următoarele specii:

În sectorul zootehnic, se acordă sprijin cuplat fermierilor crescători de animale din următoarele specii: a) bovine; b) ovine; c) caprine; d) viermi de mătase. La specia bovine se acordă sprijin cuplat pentru următoarele categorii: a) bivoliţe de lapte; b) taurine din rase de carne şi metişii acestora: vaci și tauri din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne, vaci metise cu rase de carne și tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne; c) vaci de lapte.

Aplicarea shemei de sprijin cuplat în sectoarele vegetal și zootehnic, va contribui la menținerea: -culturilor și a speciilor respective; -nivelului actual al producțiilor; -locurilor de muncă; -funcționării unităților de procesare; -diminuarea riscului de abandon al producției și industrializarii acesteia.

 

 

Scris de la 24/03/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Un Comentariu la Iata ce culturi beneficiaza de sprijin cuplat în perioada 2015-2020

  1. Anonim Răspunde

    02/05/2015 la 13:45

    Please like and share
    Prepararea vinului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *