Grindina a distrus peste 5 mii de hectare de paioase in Mehedinti

recolteBlestemul ploilor s-a abatut iarasi peste judetul Mehedinti.Ploaia si grindina au distrus peste 5 mii de hectare de culturi.Desi recoltatul paioaselor a inceput de doar cateva zile, fermierii se vad in situatia in care nu mai au ce recolta deoarece majoritatea culturilor au fost distruse.

Cele mai afectate culturi sunt cele de toamna, peste 5  mii de hectare de grau si orz au fost afectate in proportii diferite, lanuri intregi au fost culcate la pamant. Au fost afectate si culturile de primavara, dar pe suprafete mai mici si in proportii mai mici.Potrivit reprezentantilor Directiei pentru Agricultura Mehedinti, cele mai afectate zone sunt Garla Mare, Cusmir si Gruia.

”Inca nu avem o situatie finala a pagubelor produse, acum se fac evaluari, dar sunt pagube uriase.Peste 5000 de hectare de culturi de toamna au fost afectate in proportii diferite”, a declarat purtatorul de cuvant al DADR Mehedinti, Monica Lungu

 

Scris de la 26/06/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *