Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a scăzut la majoritatea speciile in 2013

Greutatea animalelorGreutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a scăzut cu 2,4%, scăderile provenind de la bovine cu 3,0%, păsări cu 3,0%, ovine şi caprine cu 2,8% şi de la porcine cu 1,6%.

 

Producţia totală de lapte a fost cu 0,8% mai mare.
La producţia de lână s-a înregistrat o creştere cu 5,1%.
Producţia totală de ouă a scăzut cu 0,2%. n anul 2013, comparativ cu anul 2012, structura pe sortimente a producţiei de carne a înregistrat
următoarele fenomene: a crescut ponderea producţiei de carne de porcine (+ 0,3 puncte procentuale), a scăzut ponderea producţiei de carne de bovine (- 0,1 puncte procentuale) şi de păsări (- 0,2 puncte
procentuale), iar ponderea producţiei de carne de ovine şi caprine şi cea provenită de la alte specii a rămas constantă.Producţia totală de lapte de vacă în anul 2013 a fost de 42382 mii hectolitri (inclusiv consumul viţeilor), cu 559 mii hectolitri (+1,3%) peste nivelul anului precedent. S-au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (- 5,6%), Sud-Est (-2,8%), Sud Muntenia (-1,1%), Nord-Vest (-0,5%), Centru
(-0,4%) şi creşteri în regiunile Vest (+ 2,3%), Sud-Vest Oltenia (+ 3,6%)şi Nord-Est (+ 6,0%)

Scris de la 30/06/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *