Fundația Civitas infiinteaza o grădină cu plante medicinale provenite din mediu natural

medicinaleFundația Civitas a lansat în luna august 2015, în cadrul proiectului Integrarea socială a persoanelor defavorizate din zona rurală prin colectarea și procesarea plantelor medicinale într-un mod sustenabil, apelul privind înregistrarea persoanelor interesate de domeniul plantelor medicinale și a remediilor naturiste.
Programul cu durata de 24 luni va ajuta la integrarea socială a persoanelor defavorizate din mediul rural prin transferul de cunoștințe privind colectarea și procesarea plantelor medicinale și de a întări cooperarea între organizațiile non-profit române și elvețiene.
În cadrul proiectului, lucrăm împreună cu 10 comunități din județul Cluj, unde vor fi înființate grupuri de voluntari, cu ajutorul cărora se va crea o grădină cu plante medicinale provenite din medii naturale. În urma experienței acumulate în cadrul dezvoltării grădinii, se va realiza un manual de bune practici cu privire la dezvoltarea unei astfel de activități.
De asemenea, în cursul acestui an, va fi înființat un centru de competențe în Cluj, în cadrul căruia, profesori practicieni din Elveția și România, vor susține cursuri legate de cultivarea, colectarea și prelucrarea plantelor medicinale.
Proiectul se adresează unui public țintă format din persoane care locuiesc în mediul rural din regiunea Cluj și care:
sunt colecționari de plante medicinale, consideră important practicile remediilor naturale și schimbul de experiență privind acestea;
vor să afle mai multe despre colecționarea și procesarea plantelor medicinale;
își doresc să organizeze și să ghideze grupul de voluntari din regiunii respective;
intenționează să opereze o afacere durabilă în procesarea plantelor medicinale;
sunt persoane defavorizate din mediul rural;
Proiectul Integrarea socială a persoanelor defavorizate din zona rurală prin colectarea și procesarea plantelor medicinale într-un mod sustenabil este finanțat din fondurile Programului de cooperare Elvețiano-Român.

Scris de la 24/08/2015. Adaugat in Sanatate Naturista. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *