A fost infiintata Autoritatea Naţională Fitosanitară

 Autoritatea Naţională FitosanitarăAutoritatea Naţională Fitosanitară a fost  înființată prin preluarea Laboratorului Central Fitosanitar, a Agenției Naționale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a unităților fitosanitare din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București, care se desființează.

Potrivit unui comunicat MADR, Guvernul României a adoptat, în ședința din data de 29 decembrie 2014, Hotărârea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare.

Prin înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare sunt vizate, în principal, următoarele aspecte:

optimizarea activităților în domeniul fitosanitar prin desfiinţarea structurilor centrale și teritoriale existente aflate în coordonarea mai multor instituţii şi crearea unei singure autorităţi cu atribuţii extinse;
întărirea controlului fitosanitar teritorial și vamal al plantelor, produselor vegetale și produselor de protecție a plantelor;
finanțarea din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat;
realizarea de venituri proprii prin perceperea de taxe și tarife pentru serviciile prestate;
consolidarea sistemului de inspecție a echipamentelor de aplicare a produselor de protecție a plantelor;
consolidarea sistemelor de instruire și certificare pentru utilizatorii profesioniști, distribuitorii de produse de protecție a plantelor.

Autoritatea Națională Fitosanitară este autoritatea competentă de reglementare şi control în domeniul fitosanitar, respectiv, al organizării și funcționării sistemelor de protecție a plantelor, de omologare, comercializare, utilizare, și control al calității produselor de protecție a plantelor, al reziduurilor de pesticide în plante și produse vegetale precum și al utilizării durabile a pesticidelor.

Scris de la 31/12/2014. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *