Firmele lui Mihai Anghel exporta cereale de 60 de milioane de euro în Iordania

Ce­real­com Dolj Pana la sfarsitul acestui an, grupul Ce­real­com Dolj, detinut de omul de afaceri craiovean Mihai Anghel, va  exporta in Iordania cereale in valoare de  60 mil. euro.

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul Financiar,  grupul Ce­real­com Dolj a semnat contracte pentru a exporta 250.000 de tone de grâu şi alte 100.000 de tone de orz din noua recoltă către achizitorul de stat din Iordania până la sfârşitul anului.

„Suntem prima firmă cu capital românesc care reuşeşte să câştige astfel de licitaţii internaţionale“, spu­ne Mihai Anghel.

Grâul şi orzul antreprenorului român intră în şase vase de mare capacitate de tip Panamax, iar valoarea de piaţă a mărfii este de 60 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Cerealcom Dolj nu este la primii paşi făcuţi pe pieţele externe de materii prime agricole având în vedere că anul trecut a fost al şaselea cel mai mare exportator cu capital privat românesc şi al doilea cel mai mare din agricultură după Interagro.

Iordania, piaţa de interes a lui Mihai An­ghel, este între primele zece destinaţii de export pen­tru cerealele produse local. Numai în cazul grâului, Iordania a cum­părat din România aproape 500.000 de tone în ultimele trei sezoane comerciale.

Cerealcom Dolj are afaceri de peste 100 mil. euro/an şi se bazează pe cele 25.000 ha exploatate, dar şi pe o reţea de silozuri şi magazii.

Scris de la 31/10/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *