Fermierii mari primesc despagubiri pentru seceta in 2016

Fermierii mariFermierii mari mai au de asteptat, sprijinul pentru culturile agricole distruse de seceta va ajunge la ei in 2016, a anuntat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, fermierii mici vor primi acest sprijn mult mai devreme, pana la finalul acestui an.

Pentru fermierii mici și care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafața cultivată vom interveni cu un ajutor de la buget de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferată printr-o Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în luna septembrie, urmând ca la prima rectificare bugetară în funcție de resursele pe care le primim să și acordăm aceste despăgubiri în 2015.

Pentru ca suprafetele calamitate sunt mult mai mari, in cazult marilor fermieri, valoare despagubirilor fiind mult mai mare, Ministerul Agriculturii trebuie sa notifice Comisia Europeana in legastura cu suprafetele agricole calamitate si valoarea pagubelor produse.

”In cazul marilor fermieri procedura este mai greoaie, intrucat  trebuie notificata  Comisia Europeană după ce vom încheia statistica la care lucrăm cu acele comisii. Estimăm că răspunsul Comisiei va veni în câteva luni de zile și imediat vom acorda, cel mai probabil la începutul lui 2016”, a declarat ministrul Agriculturii.

 

 

 

Scris de la 18/08/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *