Fermierii europeni susțin poziția comisarului Cioloș în litigiul privind controalele importurilor de roșii din Maroc

ciolosFederatia Copa-Cogeca a susținut săptămâna aceasta poziția comisarului Cioloș în litigiul dintre UE și Maroc privind importurile de roșii din Maroc. Secretarul General al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a declarat: „Comisarul Cioloș are întreaga noastră susținere.

Nu putem reveni la sistemul anterior al prețurilor de intrare pentru roșii, aplicat importurilor de fructe și legume în UE, întrucât era susceptibil de fraude și abuzuri. Este inacceptabil faptul că Marocul a blocat negocierile cu UE privind aspectele neagricole din acest dosar. Noul sistem aliniat normelor vamale generale a fost deja aprobat și va intra în vigoare la 01.10.2014. Nu putem reveni la vechiul sistem, care nu funcționa corespunzător. De asemenea, suntem de acord cu comisarul Cioloș privind faptul că nu ar trebui să se ofere compensări Marocului sub formă de cote de import suplimentare. Deja importăm foarte mult din Maroc, iar importurile sunt în creștere rapidă, așteptându-se să ajungă la circa 400.000 de tone în 2014-2015. Sperăm ca litigiul să se rezolve prompt, iar comerțul să poată continua în
condiții normale”.

Scris de la 24/06/2014. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *