Fermierii cer scutirea de la „plata impozitului pe norme de venit

Fermierii inscrisi in Federația AGROSTAR solicita ministrului Agriculturii Petre Daea scutirea de la „plata impozitului pe norme de venit pentru persoanele fizice, respectiv persoană fizică persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială, pentru producția valorificată prin/către cooperativă agricolă”.

Reprezentantii federatiei spun ca acest demers este unul normal si legal, facand trimitere la  art. 76 lit. a^3 din Legea cooperației agricole nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare.

“Solicitarea noastră vine ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Finanțelor Publice căruia ne-am adresat, în vederea clarificării facilităților prevăzute de art. 76 din Legea 566/2004 modificată și actualizată, în care se arată că pentru rezolvarea problemei privind scutirea de la plata impozitului pe baza normelor de venit ”…este necesară analizarea reglementărilor respective și completarea corespunzătoare a acestora, împreuna cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale …”, declară secretarul general al AGROSTAR Horațiu Raicu.

De asemenea, agricultorii spun ca acest demers trebuie sa demareze indata, iar ministrul Petre Daea ar trebui să se implice urgent în rezolvarea acestei probleme fiscale atat de importante pentru sectorul agricol romanesc.

 

 

 

Scris de la 25/04/2017. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *