Fermierii afectați de intemperii – sprijiniţi de Monsanto România

 FermieriiFermierii din Satu Mare si Salaj, ale căror culturi au fost distruse de ploi torenţiale şi grindină in aceasta primavara au primit sprijin din parte Monsanto România.

“Activitatea noastră o reprezintă comercializarea hibrizilor convenționali de porumb și rapiță destinați fermierilor din România. Fiecare om din echipa noastră de vânzări participă activ în luarea deciziilor privind tipul de hibrid pe care agricultorii doresc să il cultive, iar pe durata sezonului le prezentăm și soluții tehnice, utile în creșterea randamentului economic al fermei. In afara activițatilor curente de serviciu, colegii noștri sunt foarte receptivi și la nevoile comunităților locale. Astfel, aflând de calamitățile din zona Satu Mare și Salaj, am luat decizia de a trimite în zonă sămânță gratuită de porumb convențional pentru a-i sprijini pe cât mai mulți dintre fermierii afectați. Cu sămânța primită, acesția vor putea să își recupereze măcar o parte din investiția facută în primăvară”, a declarat Cosmin Chioreanu, Director General Monsanto România, Bulgaria și Moldova.

La puțin timp după calamitate, Monsanto a trimis, în zonă, 1250 de saci de porumb convențioanl DEKALB, cu care se pot reînsămanța 1500 ha.

“Apreciem foarte mult acțiunea umanitară Monsanto, care a venit, deși pe neașteptate, totuși foarte promt” a declarat unul dintre fermierii ale cărui parcele au fost afectate de grindină.

Demersul companiei Monsanto în acest sens s-a concretizat în 1250 de saci de porumb convențional din hibridul DKC 3472, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamna circa 200.000 $.

Monsanto România se implică activ în sprijinirea comunitaților locale, oridecâteori este nevoie. O acțiune similară s-a petrecut și în anul 2013, când fermierii din județele Neamț și Galați au primit sămânță gratuită de porumb, respectiv rapiță.

Scris de la 09/06/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *