Femierii moldoveni au ajuns la culmea disperării: „Compensațiile nu ne vor salva”

fermierii moldoveniProducatorii de fructe din R. Moldova primesc compensatii din partea Guvernului.

Până in prezent  nu s-a stabilit definitiv ce condiții trebuie să întrunească un agricultor ca să primească banii, dar unii deja spun că, chiar dacă vor primi suport financiar, atunci vor reuși să-și acopere doar cheltuielile, iar despre profit nici nu poate fi vorba. Agricultorii amenință că dacă autoritățile nu vor identifica mai multe metode cum să-i ajute, atunci, în timpul apropiat, ei vor ieși la proteste, scrie timpul.md.

Conform Hotărârii de Guvern care a fost adoptată acum câteva zile, producătorii de prune vor primi compensații de 1,2 lei pentru un kilogram, cei de mere timpurii – de 1,5 lei pentru un kg, iar agricultorii care cresc castraveți și roșii vor primi câte 80 de bani pentru un kilogram. Reprezentanții guvernului au început deja să lucreze la elaborarea regulamentului de acordare a acestor compensații.

Scris de la 28/08/2014. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *