Expoziţia Internaţională pentru Produse Ecologice BioFach 2015

Produse EcologiceRomania va participa, alaturi de alte  peste 130 de tari, la Expoziţia Internaţională pentru Produse Ecologice BioFach 2015.Evenimentul va avea loc in perioada  11 – 14. 02.2015, la Nuremberg, in  Germania.

In  2014,  40 de producători români au expus la cel mai mare târg de produse ecologice din lume, nu  doar cereale,  semințe oleaginoase, ceaiuri, plante aromatice, fructe de pădure, ciuperci și mirodenii ci și  dulcețuri, produse lactate, miere și produse apicole, cosmetice, produse de morărit și panificație și vinuri.

În cele patru zile ale expoziţiei vor fi expuse produse alimentare şi comerciale ecologice din peste 130 de state, vor fi organizate conferinte şi evenimente conexe expoziţiei ce oferă cadrul ideal pentru stabilirea de noi relaţii comerciale şi de asemenea, vor fi prezentate noi produse, tehnici inovatoare şi tendinţe în preferinţele consumatorilor din sectorul organic mondial.

În ultimii ani, sectorul agriculturii ecologice în România a cunoscut o dezvoltare semnificativă, înregistrându-se o creşterea vertiginoasă a numărului operatorilor certificaţi în agricultura ecologică fapt ce s-a reflectat   în creşterea volumului exportului dar şi a cererii de produse bio pe piaţa internă.

Costurile de închiriere, amenajare şi dotare a standurilor şi transportul mostrelor la Nuremberg pentru operatorii economici vor fi acoperite din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, celelalte cheltuieli vor fi suportate de companiile expozante.

Scris de la 17/01/2015. Adaugat in Eveniment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *