Experții veterinari din Romania se intalnesc cu specialistii ANSA din Republica Moldova

veterinariSpecialisti din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova se afla intr-o vizita  in Romania, în perioada 27-28 martie, în cadrul căreia vor va avea întâlniri tehnice cu experți din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ANSVSA.

 

Vizita se încadrează în acţiunile cuprinse în strategia guvernamentală de sprijinire a Republicii Moldova în parcursul său de aderare la Uniunea Europeană si va drept scop prezentarea organizării sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din România.

Delegaţia din Republica Moldova va avea întâlniri tehnice cu experţi din cadrul ANSVSA, va vizita Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, unul din laboratoarele naţionale de referinţă şi un laborator sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor judeţean.

Întâlnirea dintre Directorul General al ANSA şi preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu este premergatoare şedinţei celei de a doua sesiuni a Comisiei Interguvernamentale România – Republica Moldova pentru Integrare Europeană, care va avea loc în data de 31 martie 2014.

În cadrul acestei vizitei, directorul General al ANSA, Ion Sula şi preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu se vor întâlni cu oameni de afaceri din Republica Moldova, care au investit în unităţi din industria alimentară din România.

Acest eveniment este o continuarea a colaborãrii si a schimbului de experienta dintre cele două instituţii.

Cei doi sefi ai serviciilor veterinare s-au întâlnit recent, în luna februarie a acestui an, în Republica Moldova, în cadrul Proiectului bilateral România – Republica Moldova „Crearea şi funcţionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală” ocazie cu care au fost analizate modalităţile de dezvoltare a reţelei de laboratoare, în cadrul noii strategii de organizare a ANSA.

Scris de la 28/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *