Dunărea a inundat sute de hectare de teren agricol, păduri şi păşuni în judeţul Constanţa

inundat sute de hectareDunărea a inundat sute de hectare de culturi agricole, păduri şi păşuni în judeţul Constanţa. Printre cele mai afectate localităţi sunt Hârşova, Dunăreni, Ostrov sau Topalu.

Autorităţile şi echipele de intervenţie monitorizează nivelul fluviului şi supraveghează lucrările hidrothenice cu rol de apărare din judeţ.
La Brăila, apele Dunării au crescut, iar vârful de viitură este aşteptat mâine şi miercuri, urmând să înceapă să scadă de joi.
Până în acest moment, probleme s-au semnalat la digurile din Insula Marea a Brăilei, unde sunt infiltraţii şi grifoane, dar şi pe terasa Brăilei, de la Galaţi spre Chişcani.

Situaţia este monotorizată în permanenţă şi se intervine cu materiale de geotextil şi saci cu balast.Potrivit specialiştilor, digurile vor rezista la presiunea apei pe o perioadă lungă de timp.În judeţul Teleorman, apele fluviului au început să scadă dar încă depăşesccota de inundaţii, iar hidrologii spun că se menţine codul protocaliu până la sfârşitul lunii. Până în prezent nu au fost înregistrate probleme tehnice cu lucrările de apărare de la Dunăre.

Scris de la 26/05/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *