Dunarea a depasit cotele de atenţie în judeţul Olt

dunarea a depasitDunarea a depasitit cotele de atenţie în judeţul Olt şi a inundat peste 200 de hectare de păşune din localităţile Corabia şi Garcov. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a depăşit cotele de atenţie şi a inundat 18 hectare de teren în Corabia şi 215 hectare de păşune în localitatea Gârcov,informeaza mediafax.

„Din datele primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi centralizate de Centrul Operaţional al ISU Olt, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este în creştere (11.000 metri cubi pe secundă), situându-se peste media multianuală a lunii martie (6.700 metri cubi pe secundă). Oraşul Corabia şi comuna Gârcov se menţin în «stare de apărare», conform cotei de la Port Corabia, care a înregistrat cota de 537 (CA-500)”, se arată în comunicat.

Judeţul Olt se află în această perioadă sub incidenţa unei avertizări hidrologice cod galben, valabilă pentru Bazinul Dunării, sectorul Corabia-Zimnicea. Hidrologii preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.  La toate primăriile din zona vizată se asigură serviciul de permanenţă, până în acest moment nefiind înregistrare victime sau alte pagube materiale şi nici persoane sau bunuri care să necesite evacuare.

Scris de la 19/03/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *