Dolj: Campania de recoltare a porumbului, aproape de final

recoltare a porumbuluiIntarziata cu aprope o luna de zile, campania de recoltare a porumbului se apropie de final si in judetul Dolj.Ultimele lanuri de porumb din sudul judetului urmeaza sa fie recoltate in zilele urmatoare.Potrivit specialistilor DADR Dolj, mai bine de 90 la suta din suprafata de porumb a judetului a fost recoltata.

Recolta de porumb de anul acesta ii multumeste pe fermierii doljeni, dar nu si pretul care este intr-o continua scadere.
Potrivit datelor centralizate de catre Directia Agricola Dolj, pana la 10 noiembrie 2014, in Dolj, porumbul a fost recoltat pe 95 la suta din suprafata.

‘’Pana in prezent , in Dolj, porumbul a fost recoltata pe 95 la suta din suprafata, mai sunt de recoltat mici suprafete in sudul judetului.Ploile au intarziat campania de recoltat cu cel putin 3 saptamani.Acelasi lucru s-a intamplat si cu semanatul culturilor cerealiere de toamnă, care a început cu o întârziere de 10-15 zile din cauza precipitaţiilor din prima şi a doua parte a lunii septembrie’’, spune Ioan Gavrielescu, purtator de cuvant al Directiei pentru Agricultura Dolj.

Campania de insamantari, ingreunata de ploi

Campania de insamantari de toamna s-a desfasurat greoi, ploile din luna septembrie au ingreunat buna desfasurare a campaniei. Potrivit datelor Directiei Agricole, anul acesta, in judetul Dolj, graul a fost cultivat pe o suprafata 155 378 de hectare, o suprafata cu aprope 30.000 de hectare mai mica fata de anul 2013.Dar a crescut suprafata de rapita, daca in 2013, rapita a fost insamantata pe o suprafta de 6.200 de hectare, anul acesta suprafata cultivata cu rapita a crescut la 15 567 de hectare.Suprafata totala insamantata in judetul Dolj, in campania de toamna de anul acesta, depaseste 200.000 de hectare.

Productia de strugurii, cea mai mica din ultimii ani

‘’Am avut un an cu doua fete, un an bun pentru culurile de porumb, grau, pepeni si legume si ma refer la tomate si varza , unde au fost inregistrate productii foarte bune, dar un an foarte prost pentru productia viticola si pomicola.Am avut cea mai slaba recolta de struguri din ultimii ani’’.Ploile si grindina au diminuat cu cel putin 50 la suta productia de struguri.Am avut si podgorii intregi unde daunele au fost totale, cum este cazul domnului Mircea Dinescu, la Galicea Mare, unde  peste 50 de hectare de vie au fost distruse de grindina”, a mai adaugat Ioan Gavrielescu.

Scris de la 14/11/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *