Doi secretari de stat din Ministerul Agriculturii,turnati la DIICOT de Mihai Stan

ministerul agriculturiiDoi fosti ministrii secretari de stat  in Ministerul Agriculturii sunt implicaţi în dosarul creditelor false în valoare de zeci de milioane de euro. Primul dinte cei doi este proaspaatul consilier prezidential pe probleme de agricultura ,Adrian Rădulescu, şi Tanczos Barna,fost secretar de stat in acelasi Minister. Cei doi au fost  dati in primire procurorilor  DIICOT  chiar de unul dintre liderii reţelei de falsificatori de acte pentru credite. Cel care i-a turnat pe cei doi , susţine că i-a mituit , iar aceştia ştiau de planurile necurate ale reţelei de bancheri.

Mihai Stan a obţinut credite de peste 15 milioane de euro cu acte false şi mită dată unor politicieni şi funcţionari din bănci. După ce a fost arestat de DIICOT el a dat informaţii anchetatorilor despre lideri politici importanţi care l-ar fi ajutat să obţină creditele. Ministrul Agriculturii de la acea vreme, Valeriu Tabără, precum şi doi secretari de stat din ministerul agriculturii au apărut în declaraţiile lui Stan date procurorilor  DIICOT.Stan spune ca a

făcut cunoştinţă şi cu Barna Tanczos, ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii,la acea vreme. Acesta ne-a prezentat domnului Rădulescu Adrian, tot secretar de stat în acelaşi minister. Fără ajutorul acestor persoane, nu cred ca am fi putut obţine licenţa”, se arată în declaraţia lui Stan.

 

Scris de la 20/04/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *