De ce vor tinerii sa se mute la sate? O intrebare grea si pentru ministrul Agriculturii

agFoarte mulţi tineri care în prezent trăiesc în mediul urban vor să se mute la sat şi să lucreze în agricultură, un domeniu de viitor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.„Sunt foarte mulţi tineri din mediul urban care vor să se instaleze în mediul rural. Am avut peste 22.000 de cereri de la tineri să beneficieze de măsura de instalare”, a spus Daniel Constantin ,citat de mediafax. „Cred că agricultura va fi ramura de succes a României pentru viitor . Din acet punct de vedere vreau să le spun şi tinerilor fermieri că sprijinul pe care îl primesc pentru instalare s-a mărit la 40.000 de euro şi cred că s-a făcut un pas important.Noi trebuie să venim în continuare cu măsuri prin care să sprijinim tinerii să se instaleze în mediul rural”, a mai spus ministrul,Constantin.

Ministrul crede că numărul mare de cereri este un semnal extrem de important pentru autorităţi că şi cei din mediul urban au înţeles necesitatea de a lucra în agricultură.Si tocmai asta este si scopul,industrie nu mai avem,ce putem pune pe picioare cat de cat in Romania,ceva sa aduca bani .Agricultura este singura opotunitate de afaceri pentru viitorul pe timp scurt si mediu.

 

Scris de la 28/02/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *