Daniel Constantin:Statul va compensa parțial creșterea accizei la motorina

accizei la motorina Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat vineri la Brașov, la conferinta regionala PNDR 2014-2020, că statul va compensa parțial creșterea accizei la motorina folosită de fermieri, prin urmare speră că această creștere să nu aibă un impact semnificativ asupra prețurilor produselor agricole.

„Pentru motorină, prin ajutorul de stat pe care îl acordăm, noi sprijinim diferența de acciză. Dacă acciza crește, subvenționarea diferenței automat crește. Deci sprijinul pentru acciză pe care îl plătim va crește odată cu creșterea accizei. Cu toate astea, însă, va fi un cost suplimentar și trebuie să îl conștientizăm, dar eu sper ca el să nu fie transpus în ceea ce înseamnă costul de producție și să nu aibă un impact atât de nefavorabil (…) Aceasta este măsura de sprijin pe care o avem la dispoziție și este deja notificată ca și ajutor de stat”, a declarat Constantin, citat de Agerpres.

Scris de la 29/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *