Daniel Constantin susţine creşterea cofinanţării comunitare de la 75% la 85%

Astazi,in  cadrul reuniunii Consiliului Miniştrilor , Preşedinţia lituaniană a daniel constantinUniunii Europene doreşte găsirea unei soluţii pentru finalizarea pachetului de reformă PAC, astfel încât să se poată atinge un acord în cadrul trialogului cu Parlamentul European în legătură cu aspectele care ţin de viitoarea perspectivă financiară – MFF.
În acest sens, din perspectiva Parlamentului European au rămas deschise subiectele privind Pilonul I – degresivitatea plăţilor directe (plafonarea) şi din Pilonul II – ratele de cofinanţare.
Având în vedere aspectele care vor fi puse în discuţie şi pentru care se va solicita miniştrilor agriculturii o eventuală revizuire a mandatului adoptat în Consiliul din iunie a.c., ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, Daniel Constantin, va susţine creşterea cofinanţării comunitare de la 75% la 85% aplicată în zonele mai puţin dezvoltate (eligibilitate pe întreg teritoriul Romaniei, cu excepţia judeţului Ilfov) având în vedere impactul pozitiv asupra bugetului naţional, şi în ce priveşte degresivitatea plăţilor directe – menţinerea mandatului din iunie, respectiv un procent de reducere de 5% pentru sumele de peste 150.000 euro.
Preşedinţia lituaniană doreşte ca subiectele amintite să fie dezbătute în cadrul prânzului de lucru la nivel ministerial, având ca obiectiv obţinerea din partea miniştrilor agriculturii din UE a unui nou mandat de negociere cu Parlamentul European pentru trialogul stabilit pe 24 septembrie.
O finalizare pozitivă a demersului Preşedinţiei va asigura adoptarea în termen a legislaţiei aferente pachetului PAC şi implicit a regulamentului de tranziţie pentru 2014, condiţie necesară pentru buna funcţionare a sectorului agricol şi de dezvoltare rurală din UE

Scris de la 23/09/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *