Daniel Constantin si Daniel Botănoiu, prezenti la la Chișinău,la Consultările Informale pentru pregătirea Conferinței Regionale pentru Europa a Organizației pentru Agricultură și Alimentație (FAO

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin si secretarul de stat Daniel  Botănoiu au participat, in perioada 16-18 decembrie, la Chișinău, Republica Moldova, la Consultările Informale pentru pregătirea Conferinței Regionale pentru Europa a Organizației pentru Agricultură și Alimentație (FAO), care urmează a se desfășura la București între 29 martie – 4 aprilie 2014.In cadrul intalnirii Consultărilor Informale ale FAO, desfășurată la Palatul Republicii, ministrul Agriculturii a vorbit pe de o parte despre importanța demersurilor și realizărilor Republicii Moldova în drumul său spre Uniunea Europeană, iar pe de altă parte despre responsabilizarea și conștientizarea fiecăruia dintre noi a fenomenului risipei alimentare.

În a doua parte a zilei, oficialii români au avut la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare o întrevedere bilaterală cu omologul moldovean , dl Vasile Bumacov. Cei doi miniștri au convenit că expertiza dobândită de Ministerul român al Agriculturii în campaniile de informare a fermierilor, poate fi aplicată și fermierilor moldoveni. De asemenea, cooperarea transfrontalieră în optimizarea sistemului antigrindină precum și sprijinul instituțional în demersurile integrării europene ale Republicii Moldova au fost alte subiecte dezbătute cu această ocazie.

Vizita a continuat la Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei; colaborarea în domeniul asistenței tehnice dintre experții români și moldoveni fiind recunoscută și de bun augur.

Vizita la Chișinău s-a încheiat cu participarea delegației române la lansarea brandului ”Vin Moldova” – „Wine of Moldova”, acțiune prin intermediul căreia se așteaptă creșterea consumului de vin pe plan intern şi a exportului pe pieţele externe.

În luna ianuarie 2014 se vor concretiza acorduri de colaborare dintre cele două ministere, așa cum au convenit ministrul Daniel Constantin Agricultură și Alimentațieși omologul său, Vasile Bumacov.

Scris de la 18/12/2013. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *