Daniel Constantin :Romanii nu s-au desprins de imaginea colectivizarii fortate

daniel constantinInvitat in cadrul emisiunii moderate de Rares Bogdan, de la Realitatea TV, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a adus cateva lamuriri legate de proiectul ce priveste inchiderea hipermarketurilor in weekend, dar si ce trebuie facut in viitor pentru ca, producatorii agricoli sa nu mai fie obstructionati de catre marile lanturi de magazine.

Potrivit ministrului Constantin, asocierea micilor fermieri este un pas necesar si benefic, asocierea micilor fermieri va duce la consolidatea agriculturii romanesti.Mentalitatea romanilor privind cooperativele agricole nu este una foarte buna, romanii nu s-audetasat de imaginea colectivizarii fortate.

O parte din fermierii care nu doresc sa se asocieze, au si ei o sansa, producatorii individuali ar trebuie sa se axeze pe un produs de nisa, pe un produs bio, unde concurenta nu este atat de mare.

Constantin a dezvaluit un lucru nou, MADR lucreaza la o noua masura ce priveste stimularea celor care arendeaza terenul, aceasta masura vine sa stimuleze romanii sa nu isi mai vanda terenurile.

Constantin spune ca românii trebuie să investească în agricultură, iar în opinia lui faptul că politicieni de vârf din conducerea statului, chiar şi preşedintele României, investesc în agricultură e un motiv de mândrie.

 

Scris de la 25/04/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *