Daniel Constantin: Este de datoria noastră să fim alături de sectorul apicol, care produce și exportă din ce în ce mai mult

ConstantinMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, alături de secretarul de stat Daniel Botănoiu, a participat astazi la deschiderea celei de-a 11-a ediție a Târgului Național al Mierii, eveniment care a coincis cu aniversarea a 40 de ani de la înființarea Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Apicultură.

În cadrul evenimentului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a felicitat pe președintele Asociației Naționale a Crescătorilor de Albine, Ioan Fetea, și pe directorul general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare (ICD) pentru Apicultură, dr. bioch. Cristina Mateescu, pentru eforturile întreprinse în vederea dezvoltării sectorului apicol din România. Totodată, Daniel Constantin le-a vorbit apicultorilor prezenți în număr foarte mare la eveniment despre programele de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și de instituțiile din subordine.
„Astăzi am venit și cu vești bune. Din păcate, anul acesta nu a fost un an apicol bun. A plouat foarte mult și nu ați putut obține producția pe care v-ați dorit-o. Cred că a venit momentul, după mulți ani, ca Ministerul să intervină și să acorde un ajutor celor care ați suferit pierderi. La inițiativa dumneavoastră, am elaborat un proiect privind acordarea unui ajutor financiar care să compenseze pierderile din acest an. Deși suntem încă în fază de proiect, cred că este de datoria noastră să fim alături de sectorul apicol, care produce și exportă din ce în ce mai mult. Proiectul este pe site-ul Ministerului Agriculturii. Ca și dumneavoastră, aștept rectificarea bugetară și, până atunci, avem timp, împreună, să completăm actul normativ, astfel încât să răspundă nevoilor dumneavoastră. Deja am primit o serie de propuneri și cred că vor fi și mai multe în perioada următoare. Sunt convins că, lucrând împreună, putem găsi cele mai bune soluții”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzută de proiectul de hotărâre privind compensarea pierderilor suferite de apicultori sunt de 4.131 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2014.

Scris de la 19/09/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *