Daniel Constantin: De la 1 iulie vor putea fi depuse proiecte în cadrul Subprogramului pomicol

Subprogramului pomicol De la 1 iulie vor putea fi depuse proiecte, prin noul PNDR 2014-2020, în cadrul Subprogramului pomicol, care dispune în acest an de o alocare de peste 75 de milioane de euro.

„La 1 iulie se deschid noi măsuri pentru beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură, care au reprezentat principala sursă de finanțare a sectorului. În ultimii trei ani, România a beneficiat de o infuzie de peste 8 miliarde de euro, fonduri europene care au ajutat la dezvoltarea agriculturii românești, fapt care s-a văzut și în rezultatele pe care le avem în ceea ce privește comerțul național și internațional. 2015 este un an în care trebuie să închidem PNDR 2007-2013 și avem ambiția de a încheia programul cu un grad de absorbție cât mai mare, însă ne confruntăm cu o serie de dificultăți, principala problemă fiind lipsa de cofinanțare din partea beneficiarilor privați. Am învățat din experiența acumulată în timpul implementării acestui program și am reușit să introducem în noul program o serie de elemente care simplifică procedura de accesare a fondurilor europene, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor”,a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin, la cea de-a doua CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ „DEZVOLTAREA SATULUI ROMÂNESC CONTINUĂ”, organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Astfel, de la 1 iulie, vor putea fi depuse proiecte, prin noul PNDR 2014-2020, în cadrul Subprogramului pomicol, care dispune în acest an de o alocare de peste 75 de milioane de euro, Submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole (143 de milioane de euro), Submăsura 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, prin care pot fi accesate 435 de milioane de euro, inclusiv pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații, Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale (44 milioane de euro), Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (peste 72 de milioane de euro), Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole (57 de milioane de euro).

Totodată, ministrul Daniel Constantin a trecut în revistă o parte dintre elementele de noutate și de simplificare ale PNDR 2014-2020. Printre acestea se numără depunerea online a proiectelor, fapt care va contribui la reducerea timpului necesar depunerii acestora și implicit, a costurilor pe care le suportă beneficiarii, ca urmare a faptului că nu trebuie să se mai deplaseze la sediile județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). De asemenea, proiectele vor fi depuse în cadrul unor sesiuni continue, cu evaluare lunară.

 

 

 

Î

 

Scris de la 15/06/2015. Adaugat in Horticultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *